Tisztelt Olvasók!

Gyakran mondják, az életkor nem érdem, hanem állapot. Mi még is büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Evezős Szövetség 100 éves évfordulóján, csak 1992-ben születtünk meg, így most 2002-ben ünnepelhetjük első kétszámjegyű jubileumunkat.

Mit jelent a mi tíz esztendőnk a magyar evezős sport életében?

Nem kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket, nem gazdag eszközparkot és minden igényt kielégítő csónakházat, nagy létszámú tömegbázist.

 

Jelenti viszont az Öreg-tó partján egy kemény és szép mozgáskultúrát magában foglaló sportág kibontakozását, egy kis közösség névjegyének megalkotását, amely értékeket hordoz a személyiség folyamatos változásában, a helyi és a magyar evezős sport égészében.

Köszöntöm most mindazokat, akik kíváncsiságból, vagy természetes érdeklődésük szerint megismerkedtek az evezéssel, eltöltöttek a Tata-tóvárosi Vízisport Egyletben néhány hónapot, vagy éppen néhány évet és munkájukkal, egyéniségükkel hozzátettek értékeinkhez, gazdagították életünket.

A jelen kiadványunkban megszólaló fiatalok az Egylethez, a sportághoz és az egymáshoz kapcsolódó érzéseikről, kötődéseikről beszélnek. Gondolataik ékesen bizonyítják, a sport értékteremtő erejét, hogy ki honnan indult, hova érkezett, és hogy van közös jövőnk is.

Fogadják szeretettel irodalmi próbálkozásaikat, és az első jubileumi kiadványunkat.

Domonkos Ágnes

a TTVE titkára


PÁLYÁZATOK

bethlen alapkezelo

ttve strandzaszlo