Tíz éves jubileumát ünnepli a Tata – Tóvárosi Vízisport Egylet. Tíz év! Itt érdemes egy pillanatra megállni és visszatekinteni.

A vízi sportok szerelmesei 1992 - ben határozták el, hogy Tatán, az Öreg – tó partján evezős klubot hoznak létre. Ez az ország akkori gazdasági helyzetében megmosolyogni való ötletnek tűnt sok ember előtt. Tata gazdag vízi sport élete, rangos országos és nemzetközi versenyei fokozatosan megszűntek, elsorvadtak. Alapító tagjaink és Kovács György Zoltán, a klub első elnöke azonban másképp látta a helyzetet.

 

Áldozatos munkájuknak, jó szervező készségüknek köszönhetően a klub területet kapott az Önkormányzattól a tó partján. A tatai honvédek segítségével, és saját kezűleg építették fel a tároló házat. Lassan megindult az evezős élet. Az erőfeszítésekre Németországban is felfigyeltek. Ennek eredményeként gyümölcsöző testvérkapcsolat alakult ki a Blau Weiss Ruderclub Worsms - sal, akik hajókkal is segítették e kicsiny klubot.

Számtalan nehézséggel kellett megküzdeni az évek során, hogy a klub tovább élhessen, működhessen.

Ezért e kiadvány tisztelgés az alapítók és valamennyi segítőkész ember előtt, akik szerepet játszottak az evezős sport életben tartásában.

Erre a munkára építve, ezt folytatva törekszünk a klubot tovább erősíteni, fejleszteni, ezáltal a tatai evezős sportéletet élénkíteni. Szeretnénk, ha minél többen választanák az evezést kedvenc időtöltésüknek, sportjuknak. Bízunk abban, hogy fiatal versenyzőink minél jobb feltételek mellett tudnak készülni a versenyekre, és továbbviszik Tata evezős sportjának hírnevét.

Elnökké választásommal ehhez szeretnék minden tudásommal minél többet tenni, segíteni.

Fekete Gyula

elnök


PÁLYÁZATOK

bethlen alapkezelo

ttve strandzaszlo