– tartja a régi mondás és mi, a tatai tavak partján élők csak egyetérthetünk vele. Ha víz van, hajó is kell rá – de legalább csónak. A Tata-tóvárosi Vízisport Egylet megalakulásához is valószínűleg ez az egyszerű felismerés vezethetett. Tata mai „civil” társadalmának derékhada, a különféle klubok, egyesületek, körök, baráti társaságok túlnyomó része a rendszerváltozást követően, az 1990-es évek elején alakult. Az öreg-tavi evezősök egyesülete, mely ma egyike a legjellegzetesebben tatai civil szervezeteknek, szintén ebben az időszakban, éppen 10 éve szerveződött meg.

 

A Tata-tóvárosi Vízisport Egylet az evezős utánpótlás helyi bázisa, egy évtizedes működése során rengeteg tatai és környékbeli fiatal tanulhatta meg az egylet színeiben sportolva a vízen közlekedés csínját-bínját. Jó tataiakhoz illően az egylet tagjai az evezés mellett a városi „vizes” hagyományok újraélesztését is célul tűzték ki maguk elé: a Víz, Zene, Virág Fesztivál keretében évek óta sikerrel szervezik meg a Tatai Regattát. Az evezősök nemcsak (ki)használják kedvenc elemüket, a vizet, hanem szolgálják is: gyakran és örömmel vesznek részt olyan környezetvédelmi megmozdulásokban, mely a természetes vizek védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Tata-tóvárosi Vízisport Egylet 10. születésnapján Tata Város Önkormányzata és a tatai sportbarátok nevében elismerésemet fejezem ki az evezősöknek eddigi sportsikereikért és köszönöm városunkért végzett önkéntes munkájukat is. Az elkövetkezendő évekre valamennyiüknek jó egészséget, erőt kívánok és további szép eredményeket az evezőssport területén. Hiszen – hajózni szükséges…


PÁLYÁZATOK

bethlen alapkezelo

ttve strandzaszlo